21.10.12

Hautatud metssea- ja põdrakeel seenekastmes

Rupsid mitmekesistavad toidulauda ja mõned neist on tõelised hõrgutised. Siseelunditest kasutatakse toiduks kõige rohkem maksa ja keelt, vähem neerusid ja südant, harva magu ja udarat. Ja kuldimune pole ma ka veel teha saanud ;)

Kui tavaliselt panen keele tarrendisse siis täna hautasin hoopis koos seentega kuna tegemist ju siiski uluki keelega. Keeled olid minul ennem sügavkülmutatud, sest need on kokku kogutud pärast erinevaid jahilkäike.
Retsept on pärit kokaraamatust "Ulukiroad" kuid nagu ikka ei teinud ma seda täpselt samamoodi.

Vajalikud koostisosad:
2 metsseakeelt
1 põdravasikakeel
300g metsaseeni
2 šalottsibulat
2 küüslauguküünt
1spl Meira vahemere ürdisegu
1spl meresoola
1tl pipart
keedetud vett

Keeled panna keema külma veega, vaht tuleb pealt riisuda. Keeta umbes 30 minutit. Loputada külma veega ja koorida nahk. Keeled viilutada.
Väikeses oliiviõlis kuumutada hakitud sibul ja küüslauk läbi, lisada (eelnevalt töödeldud) seened ja keeleliha. Maitsesta ja vala peale keev vesi. Vett peab olema nii palju, et kataks keeletükid ja seened. Hautada madalal kuumusel umbes 1 tund kuni keeleliha pehme on.
Mina võtsin keeletükid kastmest välja ja püreestasin saumikseriga seened. Loomulikult võib keeletükid serveerida kastmes.


2 kommentaari:

Voisula ütles ...

Missuguseid delikatesse sinul on! Oh-oi-jai-jaa!

Ritsikas ütles ...

Oojaa, meil siin jahihooaeg ju täies hoos!