1.2.12

Eesti pubiklassika...

Kes arvab ära, mis see võiks olla :)
Igatahes on see üks minu mudilaste lemmikutest ja täna sai see ka ette võetud kuna valmib kiiresti ja koju saabumine jäi hilja peale. Mitte, et see viimane asi nüüd just väga ebatavaline oleks aga siiski...

Koostisosad :
  • kaelakarbonaadi (täpselt nii palju viile kui on suid laua taga)
  • muna ( 4 viilule läheb kaks tükki)
  • riivsaia ( seda ikka mehiselt)
  • ja nüüd trummipõrina saatel FRIIKARTULID (kiitke heaks või pange pahaks aga neid peab ka vahest sööma)
  • õli küpsetamiseks (ikka seesama riisiseemne üli, mis talub kõrget kuumutamist)
  • ning lisandiks praekapsas porgandiga (otseloomulikult Salvest'i oma)
Tegu on imelihtne- sellega saab ka Tiina hakkama! Kes tegi täna mulle märkuse, et paluks midagi lihtsamat  ;)

Lihaviilud vasardasin ära ning maitsestasin soola ja pipraga. Siis ujutame liha lahtiklopitud munas ja kiiresti saiapaneering ümber ning siva kuumale pannile. Pannil oli juba õli ka valmis liha oma kuuma embusesse võtmas.
Nii need tükid valmisid, samal ajal on mõistlik valmistada ka friikartulid valmis küpsetada. Kui ise ei saa mitme tegevusega hakkama soovitan kaasata abikoka! Mind nad üldjuhul segavad minu väikeses kööginurgakeses :)

Kui kõik lihaviilud pannilt läbi käinud hoian neid (samal ajal soojendan kapsa) fooliumi all klaasnõus. Järelküpsemine ja jahtumine ühel ajal. Kas teate, mis pidi peab fooliumit kasutama? Ikka läikiv pool toidu poole muidu viib harakas ära. Ok, tegelikult siis peegeldab soojuse toidule tagasi ja ei lase ära jahtuda.

No ja nii see toit täna valmis saigi. Mudilased sõid ja kiitsid :)






Ah jaa, oluline lisand jäi märkimata- sügisel marineeritud kuuseriisikad! Mmmmmm...

Kommentaare ei ole: