23.2.12

Seda Karlsson näppaks

Taas kord saabus meie õuele (loe koju) kotitäis värsket metssealiha ning kuna külmkabrisse kõik ei mahtunud läks osa kohe hakklihaks. Ja, mida veel hakklihast teha (peale lasanje) kui mitte lihapalle. Laste rõõmuks ning heaks kõhutäiteks esitlen Teile meie pere Karlssoni lihapalle!

Vajalikud koostisosad:
500g hakkliha (minul siis ikka metsakotsu oma)
1dl riivsaia
2dl piima
1 muna

soola
pusta pipart

Esmalt panin riivsaia koos piimaga likku umbes 10 minutiks. Seejärel segasin kõik koostisosad kokku ja märgade käte vahel vormisin pallikesed. Pallikesed peaksid olema umbes ühe korraliku Kreeka pähkli suurused.




Lihapallid küpsesid eelsoojendatud ahjus (kuumuse 225 kraadi juures) umbes 25 minutit. Ja mõnus suupiste saigi valmis!


Edasi saab igaüks toimetada lihapallidega nii nagu ise soovib. Sobivad nii kartuli kui makaroni kõrvale, samuti sobivad imeliselt tomatikastmesse.

Meie pistame seekord niisama pintslisse :)

Kommentaare ei ole: