28.2.12

Pasta tomatikastme ja kitsejuustuga

Kuna eile lõunale ei saanud ja päev läbi käisid neelud minu lemmikpasta järgi Rucolas, siis saigi õhtul ette võetud pastategu :)
Värske pasta tegemiseks argipäeva õhtul ei jagu piisavalt aega ja nii kasutasin meie põnevat niitspagetti. See on peenike nagu niitnuudel ja maitseb päris mõnus.

Vajalikud koostisosad:
pool pakki spagette (või muud enesele meeldivat pastat- lintpasta on ka hea)
purk purustatud tomatit
küüslauguküüneke
pisike punane sibul
kitsejuustu (mida rohkem seda uhkem)
peotäis türgi uba
basiilikulehti
Maitseks soola, suhkrut, pipart ja ürdisegu

Esmalt pruunistasin kuumutatud oliiviõlis kergelt hakitud sibula ja küüslaugu. Kas teate ütlust, et  oliiviõli ei oota panni vaid pann oliiviõli? Tähendab siis seda, et oliiviõli pannakse alati kuumale pannile ja ei tohi oodata koos panniga õli kuumenemist :)
Seejärel valasin peale purustatud tomati ja hautasin madalal kuumusel umbes 20 minutit. Olen ammu aru saanud, et tomatikastme headus seisneb tema kuumutamise pikkuses. Loomulikult peab jälgima kastme paksust ja vajadusel ka vett juurde lisama.

Kui tomatikaste on 20 minutit haudunud siis maitsestada. Mina panen üldjuhul purgile tomatile 1tl suhkrut, paari jahvatamise jagu soola ja pipart veskist. ürte samuti 1tl. Siis jääb juba välja keeratud pliidiplaadile "küpsema".
Samal ajal läksid keema spagetid, mille keetmise aeg on vaid 3 minutit. Loomulikult soolaga maitsestatud vees, kuhu on lisatud ka veidi oliiviõli. Samal ajal kuumutasin kergelt oliiviõlis läbi ka peotäis türgi ubasid.
Kui kõik valmis sai segasin kokku spagetid tomatikastmega ning peale türgiuba.


 Serveerimisel puistasin peale kitsejuustu ja basiilikut! Ning taas üks mõnus roog sai kõhtu!

Kommentaare ei ole: