19.2.12

See on metssea süda mida sa oma käes hoiad. Metssea süda! Siis on mind petetud!

Nii juhtus küll ühes tuntus muinasjutus! Kui ise saad metssea südame kätte siis võib julgelt väita, et petetud ei tohiks saada.
Kuna Isand käis taas jahil on meil mõned värsked subproduktid toiduks vaja teha. Kindlasti väga paljud inimesed ehmuksid südame peale ära aga mina olen küll harjunud peaaegu kõigest põnevaid roogi valmistama ja üks pisike metssea süda mulle muret ei valmista ;)

Võtsin ette Hautatud metsseasüda tomatikastmes valmistamise.
Vajalikud koostiosad:
üks metsseasüda
üks sibul
üks küüslauguküüs
soola, pipart
400g purustatud tomatikonservi
2spl ürdilikööri (Jäägrit panin)

Metsseasüda puhastada, ning lõigata õhukesteks viiludeks. Samuti viilutada sibul ja küüslauk.
Saingi selle raames oma uut köögividinat katsetada. Nimelt ostsin endale küüslaugukoorija. Supermugav kasutada- hea ost oli!

Viilutatud süda pruunistada oliiviõlis, samuti sibul ja küüslauk. Maitsestada soola ning pipraga, lisada ürdikas ja kuumutada umbes minut. Siis üle valada tomatikonserviga. Hautama peab väga madalal kuumusel umbes 1,5 tundi. Enne serveerimist lisada soovikorral veidi kohvikoort. Lisandiks sobivad ahjukartulid, kartulipüree või riis!

Head isu!


NB maks ja keel läksid sügavkülma oma aega ootama. Vabariigi aastapäevaks saavad kindlasti laual koha!

Kommentaare ei ole: