2.5.12

Metshane rinnafilee, kukeseenekastme, tagliatellepesade ja krõbepeekoniga

Õnneks saab öelda, et kevad on käes ja kaugel pole enam uus korilushooaeg. Et seda taas edukalt üle elada peab eelmise aasta varud asjalikult hävitama!!! Meie sügavkülmakirstus leidub veel nii mõndagi ja nii valmiski taas üks maitsev õhtusöök.

Vajalikud koostisosad:
2 metshane rinnafileed (kui pole siis saab ju ka pardi rinnafileega hakkama)
veidi riivitud Forte juustu

150g toorsuitsupeekonit

8 Granoro tagliatellepesa (2 pesa per maiasmokk)

300g võis küpsetatud kukeseeni ( värskeid ilmselt poole rohkem)
1/2 karpi Merevaiku
2dl piima (vahukoorega saab maitsvam ja rammusam)

Ja ikka meresoola, musta pipart, Vahemere ürdisegu ning oliiviõli.

Alustasin kukeseenekastme valmistamisega. Kuna minu kukekad olid juba eelnevalt võis küpsetatud siis ei pidanud sellega vaeva nägema aga kui on värsked tuleb seda teha.
Eelnevalt praetud kukeseentele (loomulikult külmikus rahulikult sulatatud) lisasin piima ja sulatatud juustu, maitsestasin soola, pipra ja ürtidega. Keetsin madalal kuumusel umbes 10 minutit kuni hakkas veidi paksenema.

Toorsuitsupeekoni lõigasin ribadeks ja pruunistasin pannil samal ajal krõbedaks.

Ja nüüd minu imeline metsaand number kaks. Röstisin lauagrillil kaunid metshane rinnafileed üsna kergelt, jahvatasin peale veidi soola ja musta pipart. Viilutasin umbes 0,5 cm paksused viilud, milledele raputasin peale veidi riivitud Forte juustu. Viilud panin umbes 8 minutiks eelsoojendatud ahju (200 kraadi).



Sel ajal oli juba pastavesi keema läinud ning keetsin kergelt soolases vees, kuhu oli lisatud 1 tl oliiviõli, tagliatellepesad. Ainult 5 minutit ja kurnata.

Taldrikule esmalt kaste, millesse keedetud pasta. Peale raputada krõbedaks praetud toorsuitsupeekon ja mõned viilud keskmiselt küpsenud metshane rinnafileed.

NB Vanemast tütrest hakkab inimene saama- sõi täna kogu roa koos kõikide koostisosadega ja kiitis väga!

Kommentaare ei ole: