15.5.12

Kala, pasta, juust ja tomat!

Juba eile võtsin plaani, et teen täna taas pastat kuna soolalõhe on värskelt valminud ja vajab söömist. Saiaga mina seda ei taha ja isand läks ka metsa sõda mängima. Nii võtsingi ette uuesti täidetud pasta valmistamise. Seekord menüüs ricotta ja lõhega täidetud suured teokarbid üleküpsetatud tomatikastmes.

Koostisosad
8 conchiglionit (suur teokarbikujuline pasta)
100g soolalõhe
150g ricottat
300g purustatud tomatit
2spl valget veini
kaks küüslauguküünt
väike punane sibul
oliiviõli
soola
musta pipart
veidi Grana Padanot peale raputamiseks

Esmalt panna kaste hauduma, selleks kuumuta õlis hakitud sibul ja küüslauk klaasjaks, lisa valge vein. Kuumuta läbi ja lisa purustatud tomatid. Hauta keskmisel kuumusel umbes 20 minutit. Maitsesta kaste pärast soola ja pipraga.
Sellel ajal keeda pasta nagu pakendi peal kirjas. Loputa see külma veega. Igasse teokarpi pane 1tl ricottat ja tükk soolalõhe.
Kaste pane vajaliku suurusega ahjuvormi, millesse aseta täidetud pasta ning küpseta ahjus umbes 10-20 minutit (200 kraadi) kuni pasta on veidi servadest krõbe.


Peale veidi Grano Padanot ja võibki maiustama hakata.


Täna oli veel väike eelroog ka. Nimelt metssealiha (parandatud) puljongis keedetud metssealihaga (ka parandatud) pelmeenid. Suurepärane!


2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lihtsalt niisama - see loom on liitsõna metsast ja seast ehk METSSIGA.

Tigukarpe (nimme valesti!) teen kindlasti, tunduvad ahvatlevad.

Ritsikas ütles ...

Hea targutus ;)
Ma arvan, et olen terve elu metssiga õigesti kirjutanud, mis on ka antud blogis näha eelnevates postitustes ja nüüd ni, kaks korda järjest valesti kirjutada??? No puna palgeil, mis ikka :)))